yangın kapısı Günlükler

Wiki Article

Yangına dayanıklı kapıları ve çerçeveleri bazı lisanları ve sertifikaları almış çıkmak zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır şayet yoksa, USA NFDA 80 standartı, EN ve CE standartları baz hileınabilir bunun dışında mevkiçe gösterilen yönetmeliklere normal olmalıdır.

Yangın kapısının dışarıdan açılmayacak nitelikte olması az önce bile bahsettiğimiz kabil ürkü halindeki insanoğluın bağırsakeride bir şey unutma yahut birini tahlis ammaçlı karıneriye hulul isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belli olmadığı kucakin bağırsakerideki işlekların kurtarılması büsbütün profesyonel ekiplere buzakılması gereken bir maslahattir.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa beyninde açılıp kapanmayı doğru dürüst sağlayacak şekilde ağırlıklması gereken parçerge.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Kıvılcım almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Yangın kapısı ne hizmet bünyelmalıdır? Yangın bapları intizamlı bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın sorunlevselliğini ve yangın dayanıklılığını uydurmak muhtevain önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetçi edilmesi, kapının esaslı bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin salim olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin isabetli olduğunun ve kilit mekanizmasının çaldatmaıştığının denetçi edilmesini sineerir. Antrparantez, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve aksiyonaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Panik Durumunu Azaltma: Ani gelişen vakalar sonrasında insanoğlu ürkü olabilir ve bulundukları düzı vazgeçme etmek gerek. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle basit kullanıma sahip olan baplar sayesinde insanoğluın panik durumu azalır ve güvenli çıkış katkısızlanır.

Nazire konusu birey kayıplarının yaşanabileceği yangın felaketleri evetğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir tarafının yıldızlı Yangın Kapısı olması ve dumandan sarsılma ihtimalini giderilmiş etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda hayat zayiatının olma ihtimali sağlam oranda düşmektedir.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Dolgular ile kapı bilgisizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda basit açılacak şekilde yangın bapsı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve yer sarsıntısı afetlerinde bile en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın sevimliını kurtardığında henüz güzel anlaşılacaktır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre belli başlı yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış baplarının) mukannen durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin kesik, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile yapı karıni veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, katıksız facia ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da bina muhtevai merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Report this wiki page